"OEUF SUR PLAT" tsy miraikitra amin'ny lapoaly: somary kikikikisana moramora amin'ny vainga-tsira ny lapoaly ary tsy sasana fa fahona amin'ny lamaba madio tsara sy maina. Tsy hiraikitra ny atody.
Fitahirizana persil tsy halazo: Esorina na tapahina ny vodin'ny persil, kely fotsiny no halana. Atao ao anaty vera misy rano mangatsiaka, dia saromana amin'ny sachet plastique ilay vera, hidina tsara amin'ny "élastique" mba tsy ho tafiditry ny rivotra. Dia apetraka ao anaty vata fampangatsiahana (frigidaire), somary alavirina ny faritra tena mangatsiaka amin'ny frigo izy. Ohatra: amin'ny varavaravn'ny frigo, amin'ny farany ambany.
Fanalana fofon-trondro amin'ny fitaovana ao an-dakozia:
Ahosotra aminy ny tongolo nosasahana 2 na ovy manta rehefa avy nosasana zay vao hiverenana kobanina.
Mba hampisy tsiro kokoa ny pomme frite (ovy): Rehefa mafana ny menaka anendasana ny ovy, dia alatsaka ao ny tongolo gasy hasiny 2 lehibe tsy tetehina fa vakiana hivoaka ny tsirony. Avela ao anaty menaka mandrapahamasaky ny ovy.
Fitetehana tongolo oignon tsy mankarary maso: Voasana ny tongonlo, esorina ny lohany, ary halona minitra vitsy ao anaty rano mangatsiaka na matimaty, azo tetehina ny tongolo.
Fitahirizana confiture: rehefa tsy lany ny confiture dia mora simba, mba hialana amin'izany
dia rarahana siramamy kely dia kely eo amboniny. Maharitra kokoa izy amin'izay.
Famonjena mayonnaise nivadika: ampiana sira kely na vinaigre kely dia kely (tapaky ny sotrokely) ary haodina tsy ankijanona na maka 1 sotrokely amin'ilay mayonnaise tsy nety, afangaro amin'ny rano na ronono mangatsiaka 1 sotro. Kapohina hainga amin'ny sotro rovitra (fourchette), dia arotsaka tsikelikely ny ambin'ny mayonnaise tsy nety.
Diso be sira loatra ny sakafo? andraraho vinaigre kely ampiana siramamy kely dia miverina amin'ny laoniny ny sira
Tsy manana tir-bouchon? Saromana tsara amin'ny lamba ny lohan'ny tavoangy, somary kapokapohina moramora amin'ny zavatra mafy ny vodin'ny tavoahangy, ohatra, hazo, latabatra ... hiala moramora ny bouchon.
Misy fofona ronono mijanona ny biberon-njaza: kosehina amin'ny dentifrice, ary kobanina tsara.
Mba tsy hihoatra ny vilany ny ronono rehefa mangotraka: kobanina ahazo hatsiaka tsara ny vilany (casserole) alohan'ny andrahoana ny ronono, tsy hihoatra izy rehefa mangotraka.
Mba tsy ho mafy ny roti: dia vela ao anaty lafaoro rehefa masaka, tsy hidina ny lafaoro fa avela hisokatra
Mba hampalemy ny hena: dia alona minitra vitsy anaty rano mifangaro vinaigre alohan'ny handrahoina azy
Handanja dibera (beurre) kanefa tsy misy balance: sotro 2cl = 20g de beurre, sotro kely 0.66cl = 7g de beurre
Sarotra ny mamoha ny huître: alona kely ao anaty rano mifangaro vinaigre alohan'ny hamoahana azy

blancs en neige: mitana tsara sady vetivety ny manao azy raha ampiana karibônetra kely iray tsongo.
compote de pomme tsaratsara kokoa: alohan'ny handrahoina azy dia rarahana ranom-boasary makirana 1.
raha voatsindry ny salade ka potika: dia alona ao anaty rano mandritra ny 10minitra dia hiverina ny hatsarany
glaçons miraikitra: andrarahana eau gazeuse kely izy dia tsy miraikitra intsony
Fitahirizana persil tsy halazo: Esorina na tapahina ny vodin'ny persil, kely fotsiny no halana. Atao ao anaty vera misy rano mangatsiaka, dia saromana amin'ny sachet plastique ilay vera, hidina tsara amin'ny "élastique" mba tsy ho tafiditry ny rivotra. Dia apetraka ao anaty vata fampangatsiahana (frigidaire), somary alavirina ny faritra tena mangatsiaka amin'ny frigo izy. Ohatra: amin'ny varavaravn'ny frigo, amin'ny farany ambany.
Fanalana fofon-trondro amin'ny fitaovana ao an-dakozia:
Ahosotra aminy ny tongolo nosasahana 2 na ovy manta rehefa avy nosasana zay vao hiverenana kobanina.

Fitetehana tongolo oignon tsy mankarary maso: Voasana ny tongonlo, esorina ny lohany, ary halona minitra vitsy ao anaty rano mangatsiaka na matimaty, azo tetehina ny tongolo.
Fitahirizana confiture: rehefa tsy lany ny confiture dia mora simba, mba hialana amin'izany


Diso be sira loatra ny sakafo? andraraho vinaigre kely ampiana siramamy kely dia miverina amin'ny laoniny ny sira
Tsy manana tir-bouchon? Saromana tsara amin'ny lamba ny lohan'ny tavoangy, somary kapokapohina moramora amin'ny zavatra mafy ny vodin'ny tavoahangy, ohatra, hazo, latabatra ... hiala moramora ny bouchon.
Misy fofona ronono mijanona ny biberon-njaza: kosehina amin'ny dentifrice, ary kobanina tsara.

Mba hampalemy ny hena: dia alona minitra vitsy anaty rano mifangaro vinaigre alohan'ny handrahoina azy
Handanja dibera (beurre) kanefa tsy misy balance: sotro 2cl = 20g de beurre, sotro kely 0.66cl = 7g de beurre
Sarotra ny mamoha ny huître: alona kely ao anaty rano mifangaro vinaigre alohan'ny hamoahana azy


compote de pomme tsaratsara kokoa: alohan'ny handrahoina azy dia rarahana ranom-boasary makirana 1.
raha voatsindry ny salade ka potika: dia alona ao anaty rano mandritra ny 10minitra dia hiverina ny hatsarany

Commentaires
Enregistrer un commentaire